head bg dance

Dance

Sportvereniging Raduga biedt voor verschillende leeftijdsgroepen Dance aan. Bekijk hier de algemene informatie.

Op de hoogte blijven wanneer en waar er getraind wordt? Bekijk hier onze lestijden van de afdeling Dance.

We proberen na elke activiteit, training / demo zo snel mogelijk een aantal foto’s in onze album te plaatsen.

Met trots willen wij ons trainersteam voorstellen. Maak kennis met de leiding en trainers van de afdeling Dance!

Houdt deze pagina goed in de gaten mocht u up to date willen blijven over het laatste nieuws van Dance.

Leiding Dance

Doreen Weyers is choreografe van alle recreatieve dansgroepen, de verschillende dansselecties en de Demogroep. Naast Doreen is Anna Roetgering assistent bij de jazzdans recreatielessen t/m 8 jaar en zijn Amber Pluimers en Ellen Egberts assistent bij de Jong Talent selectie 6 t/m 9 jaar.

Doreen Weyers begon als meisje van 9 jaar met jazzdans bij Twenthina (tegenwoordig sportvereniging Raduga). Het bleek een ware passie! In 2000 werd zij gevraagd om jazzdanslessen over te nemen van een vriendin bij Gymnastiekvereniging Markelo.

Deze vereniging bood haar de mogelijkheid om een dansopleiding te volgen bij de KNGU, die in 2003 succesvol werd afgerond. Sindsdien volgt ze regelmatig bijscholingen in dans, waaronder kinderdans, moderne dans, streetdance, hiphop, hedendaagse dans en musical- en showdans, om zichzelf te blijven ontwikkelen.

In 2003 werd zij ook benaderd door haar eigen verenging Raduga om daar de Jeugdselectie les te gaan geven. Inmiddels is dit uitgegroeid tot het geven van lessen aan alle jazzdansgroepen van Raduga.

Naast het maken van choreografieën verricht ze veel werk voor de Landelijke Technische Commissie DANS van de KNGU. Ze is coördinatrice van een werkgroep binnen deze commissie, organiseert en coördineert dansdemonstraties (Dance2Demo’s) en selecteert dansen voor verschillende (dans)evenementen binnen de KNGU, zoals de landelijke Dance2Show in het theater en de Showavond in Ahoy tijdens het Fantastic Gymnastics.

Doreen Weyers

Leiding Dance