Lid v.d. maand

  • Bestuur

    Het bestuur van Sportvereniging Raduga

  • Contact

    Wij beantwoorden graag uw vragen of opmerkingen

Mei 2016

Merle Bos

Hallo allemaal,
Ik ben Merle Bos, 9 jaar oud en ik woon samen met mijn ouders, broertje Nout en konijn Teddy in Almelo. Ik zit in groep 6 van De Windhoek.
Toen ik vijf was ben ik begonnen met de kleutergym bij Achilles in Almelo, al snel mocht ik daar door naar de JongTalent. Het eerste echte turnjaar heb ik wedstrijden gedaan bij Achilles, een jaar geleden ben ik bij Raduga gaan turnen. Dit komt natuurlijk ook wel een beetje door mijn nichtjes Esmee, Jente en Flore Stamsnijder.
Ik vind turnen bij Raduga super leuk!
Het mooie aan turnen vind ik dat je verschillende onderdelen hebt zoals de brug, balk, vloer en sprong. Het allerleukste vind ik zelf de brug. Dat toestel kan ik ook wel heel goed! De arabierflikflak, op de vloer, kan ik nog niet, maar die zou ik heel graag nog willen leren.
Ik heb in het afgelopen jaar al heel veel leuke dingen bij Raduga meegemaakt. De demo’s met Koningsdag en natuurlijk het Zomerkamp vond ik het leukst! Mijn turndroom is de Districtsfinale halen. Dit jaar ben ik tot de regiofinale gekomen, ik ben nu al aan het trainen om volgend jaar misschien de Districtsfinale te halen.
Als ik niet aan het turnen ben vind ik het leuk om samen met vriendinnen te knutselen. Ik hou ook erg van de zomervakanties in Frankrijk of Spanje.
Lieve turngroetjes van Merle
 

April 2016

Mies Baan

Hallo allemaal,

Ik ben Mies Baan en vind het superleuk lid van de maand te mogen zijn bij Raduga. Ik ben in januari vier jaar geworden en in november begonnen op de Jazz bij Doreen, samen met heel veel andere meisjes. Ik woon aan de Voormors samen met mijn papa en mama, broer Sam en onze hond Moos. Elke dag stap ik vrolijk uit mijn bed en dans en zing de hele dag! Verkleden doe ik ook heel graag, het liefste als een mooie prinses. De Roerganger is mijn school en juf Ingrid mijn juf. Hier ga ik elke dag met veel plezier naar toe. Ik hoop dat juf Doreen mij heeeeel goed kan leren dansen. En dat ik samen met al mijn dansvriendinnetjes op een groot podium als prinses mag dansen.

Lieve Groetjes

Mies

Maart 2016

Corine Bakker

Hallo allemaal,

Ik ben 77 jaar, was verpleegkundige en ben gehuwd. We hebben 2 gehuwde kinderen en 5 kleinkinderen.

Mijn activiteiten  zijn: vrijwilligerswerk voor de Wereldwinkel, oecumene en voor de kerkgemeenschap.

Ik loop iedere dag zeker een halfuur.

Ik zit nu bij de seniorengym op donderdagmiddag bij Jan en Yvonne. Het is geweldig hoe zij ons begeleiden, maar het is ook wel inspannend.  Iedere keer wordt aandacht besteed zoals aan het lopen, ademhaling, houding en spierkracht. Ik vind het heel fijn en merk dat mijn mobiliteit flink is toegenomen.

Mijn sportwens is: dat ik nog heel lang door mag gaan hiermee.

Februari 2016

Rinse Fokkert

Hoi allemaal,

Mijn naam is Rinse Fokkert

Ik ben 12 jaar, zit in groep 8 van de  wegwijzer en woon samen met mijn vader, moeder, broer Jesse en zus Myrthe in Enter. Ik zit nu ongeveer 1.5  jaar bij basketbal.  Mijn verdere hobby’s zijn gamen,  minecraft en skypen.

Na jaren gezeurd te hebben mocht ik eindelijk van mijn ouders op basketbal, daarvoor zat ik op paardrijden en voetbal.

Ik hoop dat er nog meer jongens en meiden bij basketbal gaan omdat we er net te weinig hebben om wedstrijden te spelen. Luwe onze trainer organiseert vanaf nu meer oefenwedstrijden zodat we toch in het  “echt” kunnen spelen en we zijn met ons team ook al een paar keer met Luwe mee geweest om naar wedstrijden te kijken.

Mijn wens is om in de toekomst veel wedstrijden te mogen spelen zodat we nog meer kunnen groeien.

December 2016

Familie Nijenhuis

Dag allemaal,

Wij zijn Sanne, Aniek en Marloes Nijenhuis. We zijn 10,9 en 7 jaar oud. En wonen samen met papa Erwin en mama Anja aan de Kartelaarsdijk in Enter. Hier hebben we lekker veel ruimte om buiten te spelen. Je vindt ons dan ook vaak op de trampoline. Salto’s en overslagen oefenen.
We zitten op basisschool De Roerganger in groep 7,6 en 4.

Bij Raduga is onze sport Turnen.

Vanaf ons 6e jaar mochten we, na het halen van onze zwemdiploma’s een sport kiezen. Dat werd gymnastiek. Ieder van ons mocht al snel naar de ‘jong talent’ groep bij Jolien. En van daar uit hebben we de overstap gemaakt naar het echte turnen. Sanne is nu pupil 2 en turnt in de 4e divisie. Aniek is pupil 1 en turnt in de 3e divisie. En Marloes is nu pré-instapper, dat betekent dat ze net de overstap naar de ‘turnselectie’ heeft gemaakt. Dit is een groep van ongeveer 50 turnsters in de leeftijd van ongeveer 7 tot 16. Soms trainen we met allemaal in de grote zaal, soms met een iets kleiner clubje. Wel is het altijd heel gezellig.

Sanne: “Mijn lievelingsonderdeel is vloer. Hier kan ik goed laten zien hoe lenig ik ben. Ik train 3x per week, 2x in Enter en 1x in een turnhal in Deventer. In Januari heb ik mijn eerste wedstrijd van dit seizoen. Nu ben ik hard aan het trainen om alle oefeningen zo netjes mogelijk te doen.”

Aniek: “Mijn favoriete onderdeel is het turnen aan de brug. Hier kan ik lekker zwaaien. Ook ik train 3x per week, net als Sanne. Ook 2x in Enter en 1x in Deventer. Ik heb net mijn eerste wedstrijd gehad. Hier werd ik 16e. Het ging wel goed, maar veel dingen wil ik nog iets verbeteren.”

Marloes “Het leukst vind ik het om steeds weer nieuwe dingen te leren. Wij hebben nog geen ‘echte’ wedstrijden. Wel zijn er in het voorjaar teamwedstrijdjes waar ik aan mee ga doen samen met de andere meiden in de pré-instap. Dat vind ik nog wel spannend, maar heb er ook heel veel zin in.”

Sanne: “Mijn sportwens is dat ik de arabier-flikflak op de vloer kan laten zien en dat ik de salto uit de brug kan springen.”

Aniek: “Mijn sportwens is dat ik de kip kan op de brug.”

Marloes: “Mijn sportwens is om nog veel nieuwe dingen te leren. Vooral de salto van de balk af zou ik graag willen kunnen.”

familie-nijenhuis6 familie-nijenhuis4

familie-nijenhuis5 familie-nijenhuis3 familie-nijenhuis2 familie-nijenhuis1

November 2016

Truus Getkate 

Mijn naam is Truus Getkate-ten Brinke. Ik ben 70 jaar. Dirk mijn man en ik wonen al bijna 50 jaar aan de Dorpsstraat in Enter. Een fijn plekje midden in ons dorp. We hebben een prima huis met een mooie tuin waar we erg van genieten. We hebben twee dochters Erny en Annemiek, twee schoonzoons en vier kleinkinderen, twee jongens en twee meisjes. We treffen ze niet dagelijks maar vinden het fijn om bij elkaar te zijn. Doen dan ook graag gezellige dingen, samen naar het bos, spelletjes doen, zwemmen enz.

Mijn hobby’s zijn:
Pottenbakken, bloemschikken lezen e.d.
Met mooi weer trekken we er op uit. We wandelen en fietsen heel wat af in ons mooie Twente.
Met onze caravan maken we lange reizen door Europa, lekker naar de zon, genieten van mooie steden. Het allerliefst gaan we naar de bergen in Oostenrijk. Met de kabel naar boven daar een mooie wandeling maken, genieten van de mooie natuur en het prachtige uitzicht.
We zijn dankbaar dat we gezond zijn en dit allemaal kunnen doen.
                                      Je kunt alleen tijd verspillen. Als je vergeet ervan te genieten,
                                                                                          Loesje

De gym
Op de gym hoor ik langzamerhand bij het antiek. Ik weet niet precies meer hoe lang ik al op maandagavond naar de sporthal fiets (af en toe een spijbeluurtje) in ieder geval wel 30 jaar.
Eerst bij Nel later bij Yvonne. Altijd gezellig samen sporten, daarna even een kopje koffie in de kantine en dan naar huis.
In onze gymgroep zitten dames van alle leeftijden.
Samen gaan we ertegenaan, 100 buikspieroefeningen, armen, benen, rug alles krijgt een beurt. Meestal beginnen we met conditietraining, touwtjespringen, hardlopen, traplopen op de bank enz. Yvonne zorgt wel dat we de hele week aan haar denken (spierpijn). Ik voel gewoon dat het heel goed is voor mijn conditie en spieren.
Aan het begin van de les kletsen we heel wat af, langzamerhand wordt het stil.
Ik denk echt niet altijd “fijn ik mag naar de gym”. Maar als ik er ben is het altijd gezellig.

truus-getkate5 truus-getkate6 truus-getkate1

truus-getkate2 truus-getkate3 truus-getkate4

Oktober 2016

Brecht Braamhaar

Hallo ik ben Brecht Braamhaar, Ik ben bijna 8 jaar en woon samen met mijn ouders en zus Noor in Enter.

Ik dans al 1,5 jaar bij Raduga met heel veel plezier, de dansjes vind ik mooi om te zien en leuk om uit te voeren, ik sta graag in de spotlights.
Naast dansen vind ik het ook heel leuk om paard te rijden.  Mijn lievelingspaard is Jippy. Ik kan op dit moment niet paardrijden, want ik ben van mijn paard gevallen en heb nu mijn pols gebroken.

Mijn sportwens is dat iedereen gezond kan sporten.

 Sportieve groetjes Brecht Braamhaar

img-20161012-wa0006 img-20161012-wa0007 img-20161012-wa0011 img-20161012-wa0008img-20161012-wa0003 img-20161012-wa0004

September 2016

Luca Kolenbrander

Mijn naam is Luca Kolenbrander.

Ik ben 9 jaar en zit in groep 6 van basisschool de Talenter. Ik woon in Enter, samen met mijn papa Andor, mama Carolien en zusje Féline. Ook heb ik 2 honden, Joop en Bink.

Mijn hobby’s zijn natuurlijk basketbal, scouting en ik speel graag met mijn vrienden maar ik vind gamen ook heel leuk.

Ik zit nu bijna een jaar bij Raduga op de basketbal en vind dit echt heel erg leuk. Ik ben dan ook altijd blij dat het woensdag is en ik weer kan trainen. Wanneer ik niet train, oefen ik bij ons achter het huis met de basket.

Basketbal is voor mij echt de sport waar ik heel veel plezier aan heb. Ik heb eerder op voetbal gezeten maar dat was niet echt wat ik leuk vond. Ik hoop dat er binnenkort nog veel meer  jongens en meisjes bij de basketbal komen zodat iedereen ziet hoe leuk deze sport is.

Mei 2016

Charlotte Brummer

Hallo allemaal,

Ik ben Charlotte Brummer en ben 18 jaar oud. Ons gezin bestaat uit: Mijn vader (Gert-Jan), mijn moeder (Annemie) en broer (Matthijs). Ik zit nu in het laatste jaar van de kappersopleiding.  Daarnaast werk ik 4 dagen met veel plezier bij Ami kappers in Borne. Mijn hobby’s zijn: Creatief bezig zijn met haren, dansen & leuke dingen doen met mijn vriendinnen.

Sinds mijn 15e ben ik lid bij Raduga en zit ik op de jazz. Wat ik het leukste vind aan dansen is als we samen met alle meiden hard werken aan een nieuwe/strakke dans en dan uiteindelijk de dans mogen laten zien op een Demogyjada. Wat mij het meest is bijgebleven is dat we met onze dans waren geselecteerd om te dansen in de schouwburg in Deventer, dit was een erg leuke ervaring om mee te maken! Ik heb niet echt een sportwens, maar ik hoop dat ik nog lang met deze groep kan blijven dansen en vooral veel plezier hou in het dansen.

Mei 2016-1Mei 2016-2

April 2016

Femke en Eva Sloof

Wij zijn Femke en Eva Sloof en wij vinden het erg leuk om samen lid van de maand te zijn!

Ik, Femke, ben 7 jaar oud en turn al 3 jaar bij Raduga. Nu zit ik bij de pre-instappers en deze maand heb ik mijn eerste wedstrijd!
Elke dinsdag en vrijdag train ik daar super hard voor en ik heb  er ontzettend veel zin in.

Ik, Eva, ben 6 jaar oud en turn ook al 3 jaar bij Raduga. Elke vrijdag ben ik bij de jong talent groep te vinden, waar ik goed mijn best doe op mijn spagaat, bruggetje en split.
Wat ik het leukste vond was de uitvoering van afgelopen jaar, ik speelde samen met de andere meiden Anna uit de Frozen film.

Onze vader en moeder zijn er trouwens wel druk mee om ons vanuit Holten elke keer weer naar Enter te brengen, maar ze vinden het fijn als wij er plezier in hebben.
Ook vinden wij het erg leuk om thuis pony te rijden en deze te  verzorgen.
Wij hopen dat iedereen, net als ons geniet van het beoefenen van een sport, want het gaat níet om het winnen maar om het plezier!

Femke  IMG_32652  FullSizeRender-1

Maart 2016

Tessa Rutenfrans

Ik ben Tessa Rutenfrans, 13 jaar oud en woon aan de Schippersstraat 3 in Enter.
Ons gezin bestaat uit vijf personen namelijk: mijn ouders Rik en Jolanda, zus Brenda en broer Wessel. Ik zit nu in de eerste klas van het VMBO op de Reggesteyn in Rijssen waar ik graag naar toe ga. Mijn hobby’s zijn: dansen, zwemmen, winkelen en naar de bioscoop gaan.
Sinds groep 5 ben ik lid van SV Raduga en zit daar op de jazzdans. Hier ga ik elke dinsdagmiddag van 17.30 tot 18.30 uur naar toe. Ik zit bij de jazz recreatiegroep.
Het leukste aan de jazz vind ik het dansen, je lekker vrij bewegen en meebewegen/dansen op de muziek. Lekker ritmisch bezig zijn!
Wat mij het meeste van de jazz is bijgebleven zijn de uitvoeringen en de demo’s. Dit vind ik erg leuk maar ook spannend om op het podium te staan.
Mijn sportwens is dat ik ooit nog op de jazzselectie kom, maar dat ik vooral nog lekker lang door kan dansen.

Groetjes van Tessa

DSC07253 DSC07984 DSC07427

Februari 2016

Femke Otten

Mijn naam is Femke Otten, ik ben 7 jaar en ik zit in groep 4 van de Roerganger.
Mijn mama heet Annelie, papa heet Jeroen en mijn broer heet Wout. We hebben een hele dikke dwerghamster die Junior heet.
Mijn hobby’s zijn: tekenen, kleuren, spelen met de playmobil en barbies. Het liefst speel ik samen met mijn vriendinnen.
Sinds groep 3 ben ik lid van Raduga en zit ik op de Gym en Jazz.
Sinds een paar weken ben ik met de Jazz gestopt, omdat ik graag op paardrijden wilde.
Het leukste van de gym vind ik de trampoline en tikkertje. Het minst leuk vind ik handstand doen op de tumbling want dat vind ik moeilijk.
Op de gym vind ik het altijd gezellig met alle meiden en met juf Yvonne.
Wat ik heel erg spannend vond, maar ook super leuk, was het meedoen aan de uitvoering van 2015.
Ik mocht dansen met de jazzgroep, het liedje de gympentik van kinderen voor kinderen en met de gym meedoen met de act: singing in the rain.
Mijn sportwensen zijn dat ik heel goed wordt in gym en dat ik een goede amazone mag worden.
Maar het belangrijkste is dat ik plezier blijf houden in de sport die ik doe.

Januari 2016

Marell Paalman

Hallo, ik ben Marell Paalman. In mijn familie zitten mijn vader Edwin Paalman, mijn moeder Wilma Paalman, mijn broer Robin en mijn zus Célinde. We hebben thuis een hond en twee Shetlanders. Daar wandel ik wel vaak mee, of ik spring met ze. Paardrijden en tekenen vind ik heel leuk.
Ik zit op de school CSG Reggesteyn ijn Rijssen, het niveau dat ik doe is atheneum.  Ik was eerder al lid van SV Raduga met de gym, maar nu zit ik op badminton. Het is een leuke sport en ik kan elke keer weer meer leren. Mijn vader geeft soms jeugdtraining en ik mocht een keer mee, dat vond ik zo leuk dat ik vaker meeging en nu badminton ik al ongeveer 4 jaar. Ik mocht al best snel meedoen met wedstrijden, daarvan heb ik heel veel geleerd. Tijdens de les doen we eerst altijd een warming-up, dan inspelen en al laatste gaan we meestal nog even een paar wedstrijdjes spelen.
De uitvoering was ook heel leuk! Toen gingen we ‘chinezen’, dat is dat je overspeelt wanneer je in een rij staat, als je de shuttle naar de ander tegenover je hebt geslagen moet je weer achteraan in de rij gaan. Dat doen we meestal ook nog even aan het einde van de les, maar dan maken we er een wedstrijdje van.
Elke week vind ik het weer leuk om naar badminton te gaan.